ETKİNLİKLERİMİZ

Türkçe Dil Etkinlikleri:





T
Türkçe dil etkinlerimizle çocuklarımızda; Türkçeyi düzgün kullanma, kendini doğru ifade etme, sözcük dağarcığını geliştirme, dinleme, fikir belirtme, paylaşma ve sıra bekleme becerileri kazanmaları hedeflenir.
Türkçe Dil Etkinlikleri;Tekerleme, bilmece, şiir,parmak oyunu, grup sohbeti, çeşitli hikaye anlatma teknikleri ile hikaye anlatma, hikaye oluşturma, pandomim, taklit oyunları, dramatizasyondan oluşur.






Drama Çalışmaları:




Drama etkinleri yoluyla; seçimler yapma ve karar verme, duygu ve düşüncelerini uygun yollarla ifade etme, duygularının farkına varma, yaratıcı düşünme, işbirliği yapabilme, eleştirel düşünebilme, etkili iletişim kurma, sorumluluk, vücudunu tanıma ve farklı biçimlerde kullanma, becerilerinin gelişmesini hedeflenir.
Öğrenciler, rol paylaşımı yaparak, etkin olarak katıldıkları canlandırma oyunları oynarlar.,






                      DRAMA ÇALIŞMALARIMIZ
























Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarımız:



Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında, dikkat yoğunlaştırma, dikkat süresini uzatma, verilen yönergeleri anlama ve uygulama, el-göz koordinasyonu geliştirme, okuma ve yazma sürecine hazır olma becerilerinin gelişmesini hedeflenir.
Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında, sayma, sıralama, sınıflandırma, gruplama,eşleştirme ,alan-mekan,zaman gibi matematik becerileri kazanmaları, yanı sıra , çizgileri doğru yönde yazma çalışmaları ve şekil çalışmaları ile yazma becerileri desteklenir.


Fen Etkinlikleri:




Fen ve doğa etkinlikleri, çocukların doğal meraklarından yararlanılarak, onların çevrelerini ve doğayı gözlem yapma, araştırma ve tanımalarına, düşüncelerini açıklığa kavuşturmalarına, sorular sormalarına yardım eden çalışmalardır.
Çevre gezileri, basit fen deneyleri, gözlemler, proje çalışmaları yoluyla öğrenmeye ve araştırmaya meraklarını arttırmak, yaşadıkları dünyayı algılamaları, neden –sonuç ilişkileri kurmaları, yaşayarak, deneyerek, keşfederek öğrenmeleri hedeflenir.
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, vücudumuz, sağlığımız, besinler, hava ve hava olayları, su ve diğer sıvılar, toprak, kayalar, basit yeryüzü şekilleri, yerçekimi, uzay, madde, ışık, ses, kuvvet-hareket- enerji, ısı-sıcaklık, batma-yüzme, basit makineler(tekerlek, vidalar, kaldıraç gibi) cansız varlıklar, keşifler, enerji, mevsimler, doğa olayları, dünyamız, dünyamızın ötesi gezegenler vb…ile ilgili temel deneyimlerle desteklenir.








Sanat Etkinlikleri:



Sanat etkinlerimizle; duygu ve düşüncelerini farklı yollarlarla yansıtma,estetik duygusuna sahip olma, yaratıcı düşünme, nesneleri gerçek amacının dışında da kullanabilme, ürün oluşturabilme, çevresindeki güzelliklerin farkına varabilme, el- göz koordinasyonu kazanmaları hedeflenir.
Serbest boyama, kağıt işleri, yoğurma maddeleriyle çalışmalar, artık materyallerle çalışmalar, üç boyutlu çalışmalar, boyama ve proje çalışmalarından oluşur.
                                                                       
                                                                       
                                                                       
                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder